La TEI HG omple Horta d'activitats per l'1 de maig

El dia dels treballadors, protagonista de l'acció política de l'Esquerra Independentista

La setmana prèvia a l'1 de maig ha arrencat amb un cinefòrum amb la pel·lícula La sal de la terra, un semidocumental sobre la situació d'un grup de miners mexicans del sud d'Estats Units que es van declarar en vaga els anys 50 i de la seva actitud reaccionària quan les dones comencen a donar suport a la seva lluita, fins el punt d'acabar sent-ne les protagonistes. La pel·lícula es basa en fets reals i va comptar amb alguns dels miners que es van declarar en vaga per fer d'actors. Es va realitzar en ple McCarthisme i, per aquesta raó, es va rodar en clandestinitat i la seva exhibició va ser prohibida. El debat posteriors va servir per analitzar els rols de gènere que plantejava la pel·lícula i debatre al voltant de la doble explotació de la dona. 

El dimecres s'ha organitzat una xerrada al voltant de la necessitat d'organitzar-se al lloc de treball. La Núria Martín de la COS ha fet una introducció més de tipus teòric i després s'han explicat dos casos pràctics: la vaga de TMB i la lluita de les treballadores acomiadades de BTV per la seva readmissió. La xerrada ha servit també per coneixer com el govern municipal continua amb les retallades al transport públic que s'arrosseguen des dels anys de Jordi Hereu a l'alcalda i per explicar la precarietat que existeix a BTV i com el govern Colau manté aquesta explotació laboral basada en condicions desiguals a la plantilla. 

Les activitats de l'1 de maig es van tancar amb la realització d'un mural a la cantonada dels carrers Tajo i Fulton amb el lema que ha utlitizat enguany l'Esquerra Independentista: No patirem vides de misèria per mantenir el seu luxe. Totes les activitats s'han convocat des de la Taula de l'Esquerra Independentista d'Horta-Guinardó.

La TEI convoca tres activitats per escalfar motors de cara a la manifestació de l'1 de maig