Notícies de Horta-Guinardó

Discurs de David Mar al Ple del Consell de districte d'Horta-Guinardó

Tots recordareu o, si mes no, tindreu constància del que va ser la pandèmia d’heroïna que va patir tot l’estat, i especialment algunes zones del districte, com el Carmel, durant la dècada dels vuitanta. Socialment, aquesta droga fastigosa va produir una fractura que  treia el pitjor de la gent: recels, pors, violència, assenyalar o amagar a l’addicte, trencant famílies i amistats.

CONTRA LA MANADA I ELS AGRESSORS: GASOLINA!

He perdut l'indult, però no m'importa quedar-me a la presó. Van dir que havia patit un trastorn mental transitori, però no és cert. Potser en aquell moment va ser un impuls, però puc assegurar a qui vulgui preguntar-me ―ningú no em pregunta― que va ser com jo ho havia somniat. Millor, perquè al final no el vaig matar jo, sinó un imbècil que va voler ajudar. Sempre hi ha un imbècil amb bones intencions. Quan una somnia en la venjança cada nit i la venjança arriba, no importen les conseqüències. Volen indultar-me? Seria gairebé un senyal del destí, però m'és igual.

La CUP d'Horta-Guuinardó vam fer un prec al consell plenari del 2 de desembre de l'any passat, en el qual vam demanar que es fes un nou procés participatiu que recollís aportacions de les veïnes per donar forma a la proposta del Govern de reconvertir el llac en una piscina per a la quitxalla, semblant a la del Parc de la Creueta del Coll, i que s'aprofités, alhora, per ratificar el canvi de nom a Jardins del Baix Guinardó. Aquest nom té molt suport de les veïnes perquè al barri no existeix cap carrer ni plaça que el porti.

Les formes d’actuació poc democràtiques o feixistes de l’estat espanyol venen de lluny, només cal recordar la llei de partits que va comportar il·legalitzacions, la llei mordassa, la persecució de mitjans de comunicació i periodistes a Euskal herria, l’empresonament de polítics, les múltiples denúncies de tortures, les devolucions en calent a la frontera amb Ceuta, els assassinats de Tarajal i un llarg etc… Per tant els fets recents a Catalunya no ens haurien de sorprendre.

Les formes d’actuació poc democràtiques o feixistes de l’estat espanyol venen de lluny, només cal recordar la llei de partits que va comportar il·legalitzacions, la llei mordassa, la persecució de mitjans de comunicació i periodistes a Euskal herria, l’empresonament de polítics, les múltiples denúncies de tortures, les devolucions en calent a la frontera amb Ceuta, els assassinats de Tarajal i un llarg etc… Per tant els fets recents a Catalunya no ens haurien de sorprendre.

La CUP cedeix la figura de consellera al Consell de  Districte HG a un treballador de metro com a mostra de  suport

Actualment, les treballadores del metro es troben en un conflicte laboral des de finals de 2015. En tot aquest temps la direcció de TMB i el govern de la ciutat de Barcelona en Comú i PSC no han sabut trobar una solució al conflicte i donar resposta a les necessitats de les treballadores.

Per això al Ple de Districte del mes de juliol hi assistiran membres en vaga de TMB, per tal que puguin expressar públicament les seves demandes davant la regidora de Districte Mercedes Vidal, que també sosté el càrrec de presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona.

Aliè a allò declarat per l'OMS l'any 1992, que diu que l’homosexualitat no és pas una malaltia, el bisbe té tan poca feina que vol atribuir a fets quotidians explicacions recargolades. Això entronca amb la tradició d'oposició i negació dels avenços científics i de tota forma de progrés per part d'aquesta organització mafiosa anomenada església catòlica.

Els aires “de canvi” que bufaven en aquell moment convidaven a pensar que es podrien fer avenços en aquest sentit. Uns canvis que havien de venir donats per la voluntat política i alhora de l’enginy necessari per superar i desobeir aquestes normes quan fos necessari, per tal de fomentar l’empoderament de les classes populars.

La setmana prèvia a l'1 de maig ha arrencat amb un cinefòrum amb la pel·lícula La sal de la terra, un semidocumental sobre la situació d'un grup de miners mexicans del sud d'Estats Units que es van declarar en vaga els anys 50 i de la seva actitud reaccionària quan les dones comencen a donar suport a la seva lluita, fins el punt d'acabar sent-ne les protagonistes. La pel·lícula es basa en fets reals i va comptar amb alguns dels miners que es van declarar en vaga per fer d'actors.

Aquesta tarda la CUP havia de participar en un acte organitzat per Súmate al barri del Carmel. La ponent de la CUP que apareix al cartell és la diputada Mireia Boya, però finalment hi participava, en el seu lloc, una militant del barri.

Lamentem no haver pogut participar a l’acte, atès que, tot i haver-nos posat en contacte amb l’organització a la tarda per demanar que se’ns informés de qualsevol canvi provocat per la pluja, a l’hora de començar l’acte ens hem trobat que se n’havia modificat la ubicació per aquest motiu sense que se’ns hagués notificat.

Pàgines