Intervenció de la CUP Horta - Guinardó al Ple de Districte sobre l'1-O

Durant les darreres setmanes estem veient la cara més fosca del règim del 78 i de l’Europa més antidemocràtica. No considerem que aquesta situació sigui una deriva autoritària. Pensem que aquestes formes i actituds formen part de l’essència de l’estat espanyol i dels fonaments de la Unió Europea, i així ho hem denunciat sempre.

Les formes d’actuació poc democràtiques o feixistes de l’estat espanyol venen de lluny, només cal recordar la llei de partits que va comportar il·legalitzacions, la llei mordassa, la persecució de mitjans de comunicació i periodistes a Euskal herria, l’empresonament de polítics, les múltiples denúncies de tortures, les devolucions en calent a la frontera amb Ceuta, els assassinats de Tarajal i un llarg etc… Per tant els fets recents a Catalunya no ens haurien de sorprendre.

Tampoc ens hauria de sorprendre la baixesa democràtica de la Unió Europea, recordem l’intent d’aprovació de la constitució europea, bloquejada en diferents referèndums i posteriorment aprovada a l’esquena dels pobles. Recordem també les negociacions amagades i secretes entorn al TTIP, els silencis còmplices de la repressió a l’estat espanyol o la implicació en agressions imperialistes arreu del planeta, l’existència d’un organisme com Frontex, que es fa servir per fer fora les persones que migren , tant per motius econòmics com per les guerres imperialistes en que la UE hi està implicada. Recordem també totes les polítiques d’austeritat que imposa a través de la Troika, els homes de negre i el Banc Central... especialment cruentes han estat les mesures implementades a Grècia amb una gravíssima ingerència política i econòmica.

El que sí ens ha de sorprendre, i molt, és l’actitud d’algunes formacions polítiques, que es diuen d’esquerres, republicanes i democràtiques, que giren l’esquena a la voluntat popular. Tanquen els ulls davant les agressions policials i callen davant un monarca que justifica la repressió, la violència i la suspensió de facto de la democràcia al nostre país. NO TENIU VERGONYA!

És molt maco que apareixéssiu el dia 1 d’octubre a fer postureo al col·legi quan el vostre govern no ha cedit el cens per poder fer unes eleccions en condicions. Quan els col·legis electorals que depenien de vosaltres, com el Matas i Ramis, els va haver d’obrir la gent perquè sou uns covards als quals us preocupa més la vostra cadira que els drets democràtics més bàsics. No vau moure un dit perquè el referèndum es pugués fer, però vau córrer a deixar-vos veure l’1 d’octubre. Per sort, tothom ho va veure clar. En especial la gent que us ho va recriminar aquell mateix dia que no va ser poca. I no parlem de les vostres bases, a les quals avergonyiu sistemàticament i amb qui hem coincidit als Comitès en Defensa del Referèndum, parlem de vosaltres: els polítics professionals, els que porteu tota la vida vivint d’això, els que porteu tota la vida preparant-vos per viure d’això i la repressora reventavagues que tenim com a regidora de Districte. Ja no enganyeu a ningú.

Potser aquestes fets us sembla que no tenen res a veure amb el nostre districte. Els milers de veïns i veïnes que el dia 1 d’octubre van anar a votar no son els vostres veïnes i veïnes? Els tancaments dels col·legis electorals al districte amb violència policial no ens afecten? Els centenars de persones que van fer possible que s’obrissin els col·legis i van resistir no són els vostres veïns i veïnes? Quan l’estat espanyol amenaça a liquidar les nostres institucions democràtiques no afecta als veïns i veïnes d’aquest districte? Quan el monarca aplaudeix, justifica i dona llum verda a continuar amb aquestes agressions antidemocràtiques, això no afecta als nostres veïns i veïnes? Sou realment representants del poble quan li gireu l’esquena, tanqueu els ulls i calleu? NO. VERGONYA!

Tot això mentre manteniu un pacte amb el Partit dels Socialistes de Catalunya, filial catalana del PSOE que acaba de pactar la suspensió de l’autonomia. No és només que no us creieu l’autodeterminació, és que no feu fàstics a governar al costat dels que són còmplices del feixisme espanyolista. Prou interpel·lacions a l’impresentable del Collboni perquè es desmarqui del 155 quan és el seu partit qui l’ha promogut. O trenqueu amb el PSC o calleu perquè no sereu res més que còmplices d’aquest feixisme.

Això no va de si uns volen la independència i uns altres no. Això va de democràcia, llibertat, drets humans. VA DE... DIGNITAT. La dignitat que vosaltres no teniu amb el vostres silencis i equidistància. I que tampoc teniu quan reprimiu les veus crítiques del districte posant, no una sinó diverses multes de 1500€ per encartellar i un cop posades no atureu la seva tramitació embargant treballadores que cobren, com a molt, 1000€ mensuals!

Però el poble que ha decidit prendre la llibertat i defensar-la no us necessita. Seguirem lluitant al carrer en defensa de la nostra llibertat, amb vosaltres o contra vosaltres.

Dos punts finals. Pel PP i Ciutadans només tenim una paraula: feixistes. És el que sou. Feixistes, feixistes, feixistes. Voleu laminar el nostre poble i serà el poble des dels carrers qui us frenarà com us va frenar el 18 de juliol de 1936 quan Barcelona es va aixecar contra el cop d’estat dels mateixos a qui vosaltres representeu ara.

Per ERC i el PDCat. Compliu la voluntat popular o us passarem per sobre. La gent va organitzar el referèndum de l’1 d’octubre i la gent també evitarà unes eleccions autonòmiques si no executeu el resultat del referèndum.

I ara marxem, perquè no volem ni escoltar les excuses del govern, ni les intervencions feixistes de PP, PSC i Ciutadans. Marxem perquè avui hi ha mobilitzacions per l’aplicació del resultat de l’1 d’octubre, des de Pl. Sant Jaume fins el Parlament i és al carrer on ens pertoca estar quan el nostre poble es troba amenaçat i no aquí cobrant dietes per escalfar la cadira.

I no ho dubteu ni un instant, GUANYAREM! VISCA LA TERRA!

És molt maco que apareixéssiu el dia 1 d’octubre a fer postureo al col·legi quan el vostre govern no ha cedit el cens per poder fer unes eleccions en condicions. Quan els col·legis electorals que depenien de vosaltres, com el Matas i Ramis, els va haver d’obrir la gent perquè sou uns covards als quals us preocupa més la vostra cadira que els drets democràtics més bàsics.